Malinová roláda s čokoládovým krémom a kokosom
Príprava
40 minút
Porcie
15
Kalórie
133
Ingrediencie
na cesto
- 4 vajíčka
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 50 g práškového cukru
- 1 PL vlažnej vody
- 2 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
ne krém
- 100 g čokolády
- 200 g smotanového syra
- 200 g jemného tvarohu
na dokončenie
- 120 g malinového džemu
- 1/2 Barebells Soft Bar - Coco Choco
- 30 g strúhaného kokosu
- Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do hustej bledej peny. Prilejeme vodu a pomaly ju zašľaháme do peny.
- Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a cesto optarne premiešame. Na záver vmiešame aj sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov a štipky soli.
- Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho približne 10-15 minút pri teplote 180°C. Ešte teplé cesto stiahneme z papiera a pomocou utierky ho zavinieme do rolády.
- Kým cesto chladne, pripravíme náplň - čokoládu rozpustíme a po lyžiciach ju premiešame so smotanovým syrom. Ďalej pridáme tvaroh a krém vymiešame dohladka. Na záver do krému opatrne vmiešame Barebells tyčinku nakrájanú na malé kúsky.
- Cesto potrieme džemom, 3/4 čokoládového krému a roládu pevne zavinieme. Na roládu zvrchu natrieme zvyšný krém, posypeme ju kokosom a pred podávaním ju necháme v chladničke vychladiť aspoň hodinu.
Dobrú chuť!