Malinová roláda s čokoládovým krémom a kokosom

Príprava 40 minút
Porcie 15
Kalórie 133

Ingrediencie

na cesto

  • 4 vajíčka
  • 50 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL vlažnej vody
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

ne krém

  • 100 g čokolády
  • 200 g smotanového syra
  • 200 g jemného tvarohu

na dokončenie

  • 120 g malinového džemu
  • 1/2 Barebells Soft Bar - Coco Choco
  • 30 g strúhaného kokosu

Barebells Soft Bar – Coco Choco
55g

2.19 €
  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do hustej bledej peny. Prilejeme vodu a pomaly ju zašľaháme do peny.
  2. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a cesto optarne premiešame. Na záver vmiešame aj sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov a štipky soli.
  3. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho približne 10-15 minút pri teplote 180°C. Ešte teplé cesto stiahneme z papiera a pomocou utierky ho zavinieme do rolády.
  4. Kým cesto chladne, pripravíme náplň - čokoládu rozpustíme a po lyžiciach ju premiešame so smotanovým syrom. Ďalej pridáme tvaroh a krém vymiešame dohladka. Na záver do krému opatrne vmiešame Barebells tyčinku nakrájanú na malé kúsky.
  5. Cesto potrieme džemom, 3/4 čokoládového krému a roládu pevne zavinieme. Na roládu zvrchu natrieme zvyšný krém, posypeme ju kokosom a pred podávaním ju necháme v chladničke vychladiť aspoň hodinu.

Dobrú chuť!


Podobné recepty