Vanilková roláda s arašidovo-karamelovou plnkou

Príprava 20 minút
Porcie 10
Kalórie /

Ingrediencie

  • 4ks vajcia
  • 70+30g hnedý cukor
  • 70g hladká múka
  • 30g mandľová múka
  • Štipka soli

Plnka

  • 250g odtučnený tvaroh
  • 100 ml šľahačková smotana
  • 1 ČL práškový cukor
  • 1ks tyčinka Barebells salty peanut

Karamel

  • 50g kryštálový cukor
  • 50g šlahačková smotana
  • 10g maslo
  1. Na cesto si oddelíme zvlášť bielka a žĺtka. Bielka postupne šľaháme do peny, ku ktorej postupne pridáme väčšiu časť cukru. Šľaháme cca 3 minúty do lesklej peny.
  2. Žĺtka si metličkou prešľaháme so zvyšným cukrom. Do bielkovej peny ručne primiešame žltka a múku s mandľami.
  3. Vylejeme na väčší plech vystlaný papierom a pečieme pri 180° 10 minút.
  4. Hotový plát preložíme na čistý papier. Z plátu stiahneme papier a zrolujeme. Roládu necháme vychladnúť.
  5. Na karamel si roztopíme cukor, do ktorého pridáme maslo a tak šľahačku. Necháme prejsť varom a odstavíme.
  6. Na vanilkový krém si všetko spolu, okrem tyčinky vyšľaháme a nakoniec pridáme nakrájanú na drobno tyčinku.
  7. Roládu naplníme krémom, ktorú zrolujeme a dáme aspoň na dve hodinky do chladničky. Nakoniec vrch polejeme karamelom a máme hotovo.

Dobrú chuť!


Podobné recepty