Vanilková roláda s arašidovo-karamelovou plnkou
Príprava
20 minút
Porcie
10
Kalórie
/
Ingrediencie
- 4ks vajcia
- 70+30g hnedý cukor
- 70g hladká múka
- 30g mandľová múka
- Štipka soli
Plnka
- 250g odtučnený tvaroh
- 100 ml šľahačková smotana
- 1 ČL práškový cukor
- 1ks tyčinka Barebells salty peanut
Karamel
- 50g kryštálový cukor
- 50g šlahačková smotana
- 10g maslo
- Na cesto si oddelíme zvlášť bielka a žĺtka. Bielka postupne šľaháme do peny, ku ktorej postupne pridáme väčšiu časť cukru. Šľaháme cca 3 minúty do lesklej peny.
- Žĺtka si metličkou prešľaháme so zvyšným cukrom. Do bielkovej peny ručne primiešame žltka a múku s mandľami.
- Vylejeme na väčší plech vystlaný papierom a pečieme pri 180° 10 minút.
- Hotový plát preložíme na čistý papier. Z plátu stiahneme papier a zrolujeme. Roládu necháme vychladnúť.
- Na karamel si roztopíme cukor, do ktorého pridáme maslo a tak šľahačku. Necháme prejsť varom a odstavíme.
- Na vanilkový krém si všetko spolu, okrem tyčinky vyšľaháme a nakoniec pridáme nakrájanú na drobno tyčinku.
- Roládu naplníme krémom, ktorú zrolujeme a dáme aspoň na dve hodinky do chladničky. Nakoniec vrch polejeme karamelom a máme hotovo.
Dobrú chuť!