Arašidová roláda s lahodným krémom

Príprava 60 minút
Porcie 15
Kalórie 106

Ingrediencie

Na roládu:

  • 4 vajcia
  • 50 g mletého trstinového cukru
  • 60 g hladkej špaldovej múky
  • 1 PL vlažnej vody
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli

Na náplň:

  • 250 g jemného tvarohu bez hrudiek
  • 1 Barebells Milkshake Vanilka
  • 1 balenie práškového vanilkového pudingu
  • 70 g hladkého arašidového masla
  • Mletý trstinový cukor podľa chuti

Na ozdobenie:

  • Horká čokoláda
  • Arašidové maslo
  • Nesolené arašidy

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.19 €
  1. Najskôr si pripravíme cesto na roládu – žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s mletým cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.
  2. Do žĺtkovej peny najskôr opatrne vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a potom aj sneh z bielkov.
  3. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme ho približne 10-15 minút pri teplote 180°C. Upečené horúce cesto prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne ho zrolujeme.
  4. Cesto necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme náplň. Barebells milkshake dôkladne premiešame s vanilkovým pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia.
  5. Ešte do horúceho pudingu po lyžiciach vmiešame tvaroh. Do hladkého krému ďalej vmiešame arašidové maslo a podľa chuti prípadne dosladíme práškovým cukrom.
  6. Čiastočne vychladnutý krém natrieme na vychladnuté cesto a roládu pevne zavinieme.
  7. Roládu dozdobíme čokoládou, arašidovým maslom a nadrobno nasekanými arašidmi, necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!