Arašidová roláda s lahodným krémom
Príprava
60 minút
Porcie
15
Kalórie
106
Ingrediencie
Na roládu:
- 4 vajcia
- 50 g mletého trstinového cukru
- 60 g hladkej špaldovej múky
- 1 PL vlažnej vody
- 2 ČL kypriaceho prášku
- Štipka soli
Na náplň:
- 250 g jemného tvarohu bez hrudiek
- 1 Barebells Milkshake Vanilka
- 1 balenie práškového vanilkového pudingu
- 70 g hladkého arašidového masla
- Mletý trstinový cukor podľa chuti
Na ozdobenie:
- Horká čokoláda
- Arašidové maslo
- Nesolené arašidy
- Najskôr si pripravíme cesto na roládu – žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s mletým cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.
- Do žĺtkovej peny najskôr opatrne vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a potom aj sneh z bielkov.
- Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme ho približne 10-15 minút pri teplote 180°C. Upečené horúce cesto prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne ho zrolujeme.
- Cesto necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme náplň. Barebells milkshake dôkladne premiešame s vanilkovým pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia.
- Ešte do horúceho pudingu po lyžiciach vmiešame tvaroh. Do hladkého krému ďalej vmiešame arašidové maslo a podľa chuti prípadne dosladíme práškovým cukrom.
- Čiastočne vychladnutý krém natrieme na vychladnuté cesto a roládu pevne zavinieme.
- Roládu dozdobíme čokoládou, arašidovým maslom a nadrobno nasekanými arašidmi, necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!