Bounty koláč

Príprava 50 minút
Porcie 9
Kalórie 208

Ingrediencie

na cesto

  • 40 g trstinového cukru
  • 30 g hladkej špaldovej múky
  • 2 vajíčka
  • 20 ml vody
  • 1 ČL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

na krém

  • 400 ml mlieka
  • 50 g krupice
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g trstinového cukru

na polevu

  • 80 g čokolády
  • 100 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy

na dokončenie

  • Barebells Soft Bar Coco Choco

Barebells Soft Bar – Coco Choco
55g

2.19 €
  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do bledej peny. Následne prilejeme vodu a na nižších otáčkach krátko zašľaháme.
  2. Pridáme preosiatu múku, kakao, kypriaci prášok a cesto premiešame. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov so štipkou soli.
  3. Cesto prelejeme do malého plechu (20 x 20 cm) a pečieme ho cca 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Medzitým pripravíme náplň – mlieko s cukrom privedieme takmer k varu a metličkou doň vmiešame krupicu. Za stáleho miešania povaríme krupicu do zhustnutia, pridáme do nej strúhaný kokos a odstavíme ju z plameňa.
  5. Na čiastočne vychladnutý korpus rozotrieme krupicový krém a naň naukladáme Barebells tyčinku nakrájanú na menšie kúsky.
  6. Čokoládu s kokosovým mliekom povaríme a metličkou rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme navrch koláčika.
  7. Koláč necháme pred krájaním stuhnúť aspoň zopár hodín v chladničke.

Dobrú chuť!


Podobné recepty