Falošná írska káva

Chladnejšie počasie nás podvedome núti začať vyhľadávať teplejšie nápoje. Ak chceme pri najbližšom piatkovom stretnutí priateľom ponúknuť netradičný welcome drink, môžeme siahnuť práve po falošnej írskej káve. Okrem zaujímavej chuti nás aj zahreje, vďaka káve nabudí a s kvapkou kvalitnej whiskey prinesie skvelý štart do večera.

Príprava 10-15 minút
Porcie 1
Kalórie /

Ingrediencie

  • 20 ml whisky (ideálne Jameson)
  • 2 dcl filtrovanej kávy
  • Hnedý cukor
  • Sproud Barista
  • Škorica

Sproud Barista - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €
  1. Do pohára na stopke nalejeme 20 ml whisky. Môže byť aj vínový, ale existujú priamo poháre na Irish kávu.
  2. Do pohára s whisky pridáme dve čajové lyžičky hnedého cukru.
  3. Pripravíme si filtrovanú kávu. Ja som v tomto prípade zvolil prípravu metódou V60, pretože ňou viem pripraviť väčšie množstvo kávy.
  4. Asi 2 – 3 dcl filtrovanej kávy nalejeme do pohára s whisky tak, aby nám od konca pohára zostali asi 2 cm voľné.
  5. Jemne všetko v pohári premiešame, predovšetkým preto, aby sa cukor roztopil.
  6. Sproud Barista vymiešame v shakeri rýchlym pohybom rúk (shaker nemusí byť profi barmanský, stačí aj kuchynský).
  7. Následne Sproud Barista aj so vzniknutou penou nalejeme do pohára.
  8. Nápoj sa nám celý premieša a na vrchu vznikne jemná pena na ktorú môžeme nastrúhať škoricu.
  9. Nech sa páči, večer sa môže začať!

Dobrú chuť!


Podobné recepty