Cappuccino v domácich podmienkach

Príprava 5-10 minút
Porcie 1
Kalórie /

Ingrediencie

  • 30 ml espresso (alebo 50 ml silnejšie extrahovanej filtrovanej kávy)
  • Sproud Barista

Sproud Barista - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €
  1. Pripravíme si shot espressa.
  2. V prípade, že nedisponujeme espresso strojom, pripravíme si filtrovanú kávu. Ja som na svoju prípravu použil metódu Aeropress, ktorou získam acidnejší kávový výluh, s hutnejším telom.
  3. Speníme si Sproud Barista. Na spôsob spenenia máme dve možnosti.
  4. Mlieko napeníme pomocou profesionálneho kávovaru a trysky. Tento spôsob je naozaj jednoduchý.
  5. V prípade, že kávovar nemáme, zohrejeme si Sproud na teplotu okolo 70 stupňov (nie do bodu varu) a následne ho prelejeme do French pressu, ktorý doma určite nájdeme (možno po babičke, ktorá si v ňom robila kávu alebo čaj). Sitko, ktoré sa nachádza vo French presse nám pomôže správne napeniť mlieko. Po malej chvíli cítime, že pohyb so sitkom ide ťažšie, vtedy sme vo finálnej fáze spenenia. Vyberieme vrch French pressu a so speneným Sproudom jemne zakrúžime a pobúchame o pracovnú dosku, aby sme odstránili bublinky.
  6. Teraz si vyberieme našu obľúbenú šálku s objemom asi 150 až 170 ml. Nalejeme do nej espresso (alebo filtrovanú kávu, ktorú sme si vopred pripravili) a pomaly zalievame speneným Sproudom.
  7. Voilá, naše domáce cappuccino ako z kaviarne je na svete.

Dobrú chuť!


Podobné recepty