Špaldové lievance s jablkami a javorovým sirupom
Príprava
25 minút
Porcie
3
Kalórie
280–320 kcal na porciu (bez extra sirupu a ovocia)
Ingrediencie
Na lievance
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g ovsených vločiek (rozmixovaných na jemno)
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 ČL mletej škorice
- štipka morskej soli
- 200 ml Sproud Barista - rastlinného mlieka
- 1 vajce (alebo chia „vajce“ – 1 PL chia semienok + 3 PL vody, nechaj napučať)
- 1 väčšie jablko – nastrúhané aj so šupkou
- 1 PL olivového alebo kokosového oleja
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Na podávanie
- pravý javorový sirup
- čerstvé ovocie
- orechy alebo semienka
- V miske zmiešaj suché prísady – špaldovú múku, ovsenú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- V druhej miske rozšľahaj vajce, pridaj mlieko, olej a nastrúhané jablko s pár kvapkami citrónovej šťavy.
- Spoj všetko dohromady a nechaj cesto 5–10 minút odstáť, aby sa vločky napili tekutiny.
- Na nepriľnavej panvici rozohrej kvapku oleja a opekaj lievance z oboch strán dozlatista (asi 1–2 minúty na každej strane).
- Naukladaj lievance na tanier, prelej pravým javorovým sirupom, posyp orechmi a dozdob ovocím.
Dobrú chuť!
