Špaldové lievance s jablkami a javorovým sirupom

Autor: Sproud

Príprava 25 minút
Porcie 3
Kalórie 280–320 kcal na porciu (bez extra sirupu a ovocia)

Ingrediencie

Na lievance

  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g ovsených vločiek (rozmixovaných na jemno)
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 ČL mletej škorice
  • štipka morskej soli
  • 200 ml Sproud Barista - rastlinného mlieka
  • 1 vajce (alebo chia „vajce“ – 1 PL chia semienok + 3 PL vody, nechaj napučať)
  • 1 väčšie jablko – nastrúhané aj so šupkou
  • 1 PL olivového alebo kokosového oleja
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

Na podávanie

  • pravý javorový sirup
  • čerstvé ovocie
  • orechy alebo semienka

Sproud Barista - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €
  1. V miske zmiešaj suché prísady – špaldovú múku, ovsenú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  2. V druhej miske rozšľahaj vajce, pridaj mlieko, olej a nastrúhané jablko s pár kvapkami citrónovej šťavy.
  3. Spoj všetko dohromady a nechaj cesto 5–10 minút odstáť, aby sa vločky napili tekutiny.
  4. Na nepriľnavej panvici rozohrej kvapku oleja a opekaj lievance z oboch strán dozlatista (asi 1–2 minúty na každej strane).
  5. Naukladaj lievance na tanier, prelej pravým javorovým sirupom, posyp orechmi a dozdob ovocím.

Dobrú chuť!


Podobné recepty