Ricottové guľky s jahodami
Príprava
25 minút
Porcie
3
Kalórie
294
Ingrediencie
na guľky:
- 200 g ricotty
- 1 žĺtok
- 80 g krupice
- Kôra z 1/2 citróna
- 1 balíček vanilkového cukru
- 12 ks jahôd
na podávanie:
- Barebells Protein Bar Biela čokoláda a mandle
- 150 g jahôd + na dozdobenie
- 20 g masla
- mandľové plátky
- práškový cukor
- Ricottu premiešame so žĺtkom, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Na záver pridáme krupicu a cesto dôkladne premiešame.
- Rukami z cesta vytvarujeme malé placky, do stredu vložíme jahody a vytvarujeme guľky.
- Vkladáme ich do vriacej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu.
- Horúce guľky premiešame s roztopeným maslom a môžeme podávať.
- Guľky podávame s rozmixovanými jahodami, posýpkou z nasucho opražených mandľových plátkov a práškového cukru, kúskami čerstvých jahôd a Barebells tyčinkou.
Dobrú chuť!