Jahodové tiramisu

Príprava 30 minút
Porcie 8
Kalórie 291

Ingrediencie

Tiramisu

  • 200 g dlhých piškót
  • 750 g jemného polotučného tvarohu/ricotty
  • 80 g práškového cukru/xylitolu
  • 250 g čerstvých jahôd

Jahodová omáčka

  • 350 g jahôd (môžu byť aj mrazené)
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 20-30 ml javorového sirupu
  • 100 ml vody

Dozdobenie

  • 1 Barebells Protein Bar Biela čokoláda a mandle
  • Čerstvé jahody

Barebells Protein Bar Biela čokoláda a mandle
55 g

2.09 €
  1. Najskôr si pripravíme jahodovú omáčku - mrazené jahody krátko povaríme (ak používame čerstvé jahody, tento krok vynechávame) a rozmixujeme ich s vodou a citrónovou šťavou na hladkú omáčku.
  2. Omáčku na záver dochutíme javorovým sirupom podľa chuti a sladkosti jahôd.
  3. Dlhé piškóty namáčame v jahodovej omáčke (každú piškótu zopár sekúnd) a ukladáme ich natesno vedľa seba do menšej formy.
  4. Krém pripravíme vymiešaním tvarohu s cukrom a polovicu krému navrstvíme na piškóty.
  5. Jahody nakrájame na menšie kúsky, naukladáme ich na tvarohový krém a pokračujeme ďalej vo vrstvení zvyšku piškót a krému.
  6. Tiramisu necháme odležať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
  7. Tiramisu podávame dozdobené čerstvými jahodami, kúskami Barebells tyčinky a preliate zvyšnou jahodovou omáčkou.

Dobrú chuť!