Jahodovo-ricottový koláč

Príprava 40 minút
Porcie 20
Kalórie 102

Ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 30 ml repkového oleja
  • 40 g trstinového cukru
  • 250 ml Barebells milkshake vanilka
  • 350 g jahôd
  • 250 g ricotty
  • 40 ml javorového sirupu/tekutého medu
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL sódy bikarbóny

Na podávanie

  • Práškový cukor

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.19 €
  1. Žĺtky oddelíme od bielkov, prisypeme k nim cukor a vyšľaháme ich do bledej krémovej peny.
  2. Do peny vlejeme olej, Barebells milkshake, pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a všetko spolu jemne, no dôkladne premiešame.
  3. Do cesta na záver jemne vmiešame tuhý sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov. Cesto prelejeme do plechu (rozmer 36x27 cm) vystlaného papierom na pečenie.
  4. Ricottu vymiešame s javorovým sirupom a lyžicou z nej tvoríme kôpky, ktoré ukladáme na cesto. Na cesto rozložíme aj jahody, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky.
  5. Koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút dozlatista - drevená špajdľa musí vyjsť z cesta suchá.
  6. Pred krájaním necháme koláč vychladnúť a podávame ho poprášený práškovým cukrom.

Dobrú chuť!


Podobné recepty