Broskyňovo-pudingový koláčik

Príprava 35 minút
Porcie 10
Kalórie 146

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 60 g trstinového cukru
  • 40 ml repkového oleja
  • 80 ml kravského/rastlinného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli

na dokončenie

  • 160 ml Barebells Milkshake Vanilka
  • 12 g vanilkového pudingu v prášku
  • 2 veľké zrelé broskyne

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.29 €
  1. Obe múky premiešame s cukrom, soľou, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme vajce, olej, mlieko a cesto premiešame – malo by byť hustejšie.
  2. Do cesta na záver vmiešame broskyne nakrájané na menšie kúsky, zopár kúskov odložíme na ozdobu.
  3. Polovicu cesta rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a na ňu navrstvíme horúci puding, ktorý uvaríme z vanilkového mlikshaku zmiešaného s pudingovým práškom.
  4. Na puding navrstvíme zvyšné cesto, vrch koláčiku ozdobíme kúskami broskýň a pečieme ho 25 minút pri teplote 180°C.
  5. Pred krájaním ho necháme aspoň chvíľku vychladnúť.

Dobrú chuť!


Podobné recepty