Vegánske scones
Príprava
20 minút
Porcie
4
Kalórie
Ingrediencie
- 1 1/2 šálky (4 dl) pšeničnej múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 50 g rastlinného masla
- 3/4 šálky (2 dl) Sproud Barista
- 1/4 šálky (0,5 dl) tekvicových semienok
- Džem
- Predhrejte rúru na 250 °C.
- V miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
- Pridajte rastlinné maslo a premiešajte.
- Potom pridajte tekvicové semienka a Sproud, premiešajte na lepkavé cesto.
- Rozdeľte cesto na 4–5 bochníkov a pečte v rúre 10–12 minút, kým vrch nezíska zlatohnedú farbu.
Tip: Tekvicové semienka môžete nahradiť sušeným ovocím alebo inými orechmi!
Dobrú chuť!