Vegánske milionárske rezy
Príprava
50 minút
Porcie
9
Kalórie
330
Ingrediencie
Na korpus:
- 80 g ovsených vločiek
- 60 g kešu orechov/ lúpaných arašidov
- 40 ml javorového sirupu
- 40 g kokosového oleja
Na slaný karamel:
- 130 g kokosového mlieka (tuhá časť z plechovky)
- 60 g trstinového cukru
- 60 g jemného arašidového/kešu masla
- ½ ČL soli (podľa chuti)
- 1 Barebells Vegan Protein Bar Slaný arašid
Na čokoládový krém:
- 120 g kokosového mlieka (tuhá časť z plechovky)
- 100 g čokolády na varenie
- Ovsené vločky a orechy rozmixujeme, pridáme javorový sirup, kokosový olej a všetko poriadne premiešame.
- Korpus vtlačíme na dno pekáčika (rozmer 20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie a pečieme ho pri teplote 180 stupňov približne 15 minút dozlatista.
- Kým sa korpus pečie, pripravíme si slaný karamel. Kokosové mlieko s trstinovým cukrom necháme krátko prebublať na nízkom plameni, kým sa cukor neroztopí. Následne vmiešame orieškové maslo, soľ podľa chuti a karamel odstavíme z plameňa.
- Na čiastočne vychladnutý korpus naukladáme tenké kúsky Barebells tyčinky, ktoré zalejeme horúcim karamelom. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
- Kokosové mlieko prevaríme a zalejeme ním na kocky nalámanú čokoládu. Necháme ju 1-2 minútky postáť a následne čokoládu s mliekom rozmiešame úplne dohladka.
- Čokoládový krém nalejeme na stuhnutú karamelovú vrstvu a koláčik necháme pred krájaním stuhnúť aspoň ďalšiu hodinu.
Dobrú chuť!