Vegan tart Froosh

Autor: Iva Kocová

Príprava 25-30 minút (bez tuhnutia)
Porcie 12
Kalórie /

Ingrediencie

Základná vrstva

  • 250 g kešu
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 50 - 100g datlí (gramáž záleží od toho aké datle máte, veľkosť atď., ak nemáte medjool datle, vopred ich namočte na cca 5 minút v horúcej vode)
  • 1 - 2 PL kokosového oleja (ak cesto dostatočne nedrží)

Plnka

  • 3x Froosh Čučoriedka a malina(3x 250 ml)
  • 100 ml kokosovej smotany (tuhá časť kokosového mlieka v plechovke)
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 čl agar-agar
  • 50 g kryštáľového cukru (môžete použiť aj javorový sirup)
  • 1 PL citrónovej šťavy

Froosh smoothie Čučoriedka a malina
250 ml

2.19 €
  1. V mixéri vymixujeme všetky ingrediencie na základnú vrstvu. V prípade ak je zmes sypká, pridáme kokosový olej podľa potreby.
  2. Pripravíme si formu, potrieme kokosovým olejom a základnú vrstvu rovnomerne pozatláčame do formy.
  3. Pokým pripravíme plnku, základnú vrstvu necháme postáť v chladničke.
  4. Do väčšieho hrnca pridáme Froosh smoothie (podľa vášho výberu), pridáme kokosovú smotanu a premiešame. Varíme na miernom ohni.
  5. V menšej miske si vymiešame s trochou vody alebo Froosh smoothie kukuričný škrob, pridáme čajovú lyžičku agar - agar a citrónovú šťavu. Za stalého miešania pomaly nalejeme do hrnca.
  6. Pridáme cukor alebo iné sladidlo.
  7. Pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým zmes nezhustne.
  8. Po dovarení necháme vychladnúť.
  9. Plnku nalejeme do formy a necháme úplne vychladnúť.
  10. Potom necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke na cca 3 hodiny.
  11. Podávame dozdobené čučoriedkami, malinami, hroznom, tapiokovými perlami prípadne iným ovocím či kvetmi.

Dobrú chuť!


Podobné recepty