Vegan penne Alfredo

Autor: Iva Kocová

Príprava 30-35 minút
Porcie 4
Kalórie /

Ingrediencie

Omáčka

  • 5 PL rastlinného masla
  • 1 - 2 PL olivový olej (prípadne podľa potreby)
  • 2 PL kukuričného škrobu (prípadne podľa potreby)
  • 300 ml rastlinného mlieka Sproud
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 čl cesnakový prášok
  • 50 g lahôdkové droždie
  • 50 g najemno podrvené kešu

Cestoviny

  • 1 bal. cestovín penne

Na servírovanie

  • Opečené tofu
  • Čerstvá petržlenová vňať, bazalka, tymián

Sproud Unsweetened - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €
  1. Uvaríme cestoviny - podľa návodu na obale.
  2. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku.
  3. Vo väčšej panvici si na olivovom oleji orestujeme pretlačený cesnak.
  4. Po cca minúte pridáme rastlinné maslo.
  5. Keď sa maslo rozpustí, za stáleho miešania prilievame mlieko.
  6. Varíme na miernom ohni a miešame pokým nezačne omáčka hustnúť.
  7. Na zahustenie pridáme ešte kukuričný škrob, podľa potreby a necháme prevrieť.
  8. Vmiešame lahôdkové droždie, kešu, soľ, korenie a cesnakový prášok.
  9. Varíme ešte cca 2 minúty a na záver ešte podľa potreby dochutíme.
  10. Po uvarení cestoviny scedíme.
  11. Omáčku nalejeme na cestoviny a dôkladne premiešame.
  12. Podávame posypané rastlinným syrom, čerstvými bylinkami prípadne doplníme opečené tofu.

Dobrú chuť!


Podobné recepty