Vegan penne Alfredo
Príprava
30-35 minút
Porcie
4
Kalórie
/
Ingrediencie
Omáčka
- 5 PL rastlinného masla
- 1 - 2 PL olivový olej (prípadne podľa potreby)
- 2 PL kukuričného škrobu (prípadne podľa potreby)
- 300 ml rastlinného mlieka Sproud
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 čl cesnakový prášok
- 50 g lahôdkové droždie
- 50 g najemno podrvené kešu
Cestoviny
- 1 bal. cestovín penne
Na servírovanie
- Opečené tofu
- Čerstvá petržlenová vňať, bazalka, tymián
- Uvaríme cestoviny - podľa návodu na obale.
- Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku.
- Vo väčšej panvici si na olivovom oleji orestujeme pretlačený cesnak.
- Po cca minúte pridáme rastlinné maslo.
- Keď sa maslo rozpustí, za stáleho miešania prilievame mlieko.
- Varíme na miernom ohni a miešame pokým nezačne omáčka hustnúť.
- Na zahustenie pridáme ešte kukuričný škrob, podľa potreby a necháme prevrieť.
- Vmiešame lahôdkové droždie, kešu, soľ, korenie a cesnakový prášok.
- Varíme ešte cca 2 minúty a na záver ešte podľa potreby dochutíme.
- Po uvarení cestoviny scedíme.
- Omáčku nalejeme na cestoviny a dôkladne premiešame.
- Podávame posypané rastlinným syrom, čerstvými bylinkami prípadne doplníme opečené tofu.
Dobrú chuť!