Včelie úliky plnené vanilkovým krémom
Príprava
60 minút
Porcie
17
Kalórie
74
Ingrediencie
Na úliky:
- 50 g piškót
- 50 g orechov (kešu, vlašské..)
- 10 g kakaa
- 20 g medu
- 40 g masla
Na náplň:
- 150 ml Barebells Milkshake Vanilka
- 12 g práškového vanilkového pudingu
- 15 g masla
- 1 PL rumu/ 1 ČL rumovej arómy
Na dokončenie:
- 17 ks piškót
- Najskôr si pripravíme krém – mlieko rozmiešame s vanilkovým pudingovým práškom, cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo a rum/rumovú arómu a necháme ho úplne vychladnúť.
- Rozmixované orechy a piškóty zmiešame s kakaom, medom a zmäknutým maslom. Vzniknutá hmota by mala byť pevná a nelepivá a rozdelíme si ju na 17 kúskov.
- Formičku vystelieme potravinárskou fóliou a vtlačíme do nej kúsok kakaovej hmoty. Prstom vytvoríme v úliku jamku - čím väčšiu tým lepšie, nakoľko budeme mať viac miesta na krém.
- Jamku naplníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka a priklopíme ju oblou stranou piškótu.
- Týmto spôsobom vytvarujeme všetky úliky, ktoré skladujeme v chladničke a vydržia v nej cca týždeň.
Dobrú chuť!