Včelie úliky plnené vanilkovým krémom

Príprava 60 minút
Porcie 17
Kalórie 74

Ingrediencie

Na úliky:

  • 50 g piškót
  • 50 g orechov (kešu, vlašské..)
  • 10 g kakaa
  • 20 g medu
  • 40 g masla

Na náplň:

  • 150 ml Barebells Milkshake Vanilka
  • 12 g práškového vanilkového pudingu
  • 15 g masla
  • 1 PL rumu/ 1 ČL rumovej arómy

Na dokončenie:

  • 17 ks piškót

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.29 €
  1. Najskôr si pripravíme krém – mlieko rozmiešame s vanilkovým pudingovým práškom, cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo a rum/rumovú arómu a necháme ho úplne vychladnúť.
  2. Rozmixované orechy a piškóty zmiešame s kakaom, medom a zmäknutým maslom. Vzniknutá hmota by mala byť pevná a nelepivá a rozdelíme si ju na 17 kúskov.
  3. Formičku vystelieme potravinárskou fóliou a vtlačíme do nej kúsok kakaovej hmoty. Prstom vytvoríme v úliku jamku - čím väčšiu tým lepšie, nakoľko budeme mať viac miesta na krém.
  4. Jamku naplníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka a priklopíme ju oblou stranou piškótu.
  5. Týmto spôsobom vytvarujeme všetky úliky, ktoré skladujeme v chladničke a vydržia v nej cca týždeň.

Dobrú chuť!


Podobné recepty