Rýchla krémová polievka z medvedieho cesnaku

Autor: Iva Kocová

Príprava 30 minút
Porcie 4
Kalórie /

Ingrediencie

  • 100 g medvedieho cesnaku
  • 200 ml rastlinného mlieka Sproud Original
  • 4 menšie zemiaky
  • 1 biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájaný)
  • olivový olej
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • štipka chilli
  • soľ
  • 1 čl sušeného cesnaku a cibuľky (môžete vynechať)
  • mleté čierne korenie

Sproud Original - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €
  1. Vo väčšom hrnci si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Restujeme cca 5 minút, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, koreniny a restujeme ďalšie 2 - 3 minúty.
  2. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, restujeme 2 minúty a zalejeme zeleninovým vývarom.
  3. Varíme cca 10 minút a potom pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Varíme, pokým nie sú zemiaky mäkké.

  4. Potom rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme rastlinné mlieko, pár minút varíme a na koniec dochutíme podľa potreby.
  5. Servírujeme s opečenými krutónmi, či iným pečivom, čerstvými bylinkami, olivovým olejom.

Dobrú chuť!


Podobné recepty