Pudingové parížske rožky
Príprava
30 minút
Porcie
18
Kalórie
147
Ingrediencie
na cesto
- 120 g mletých vlašských orechov
- 80 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
na krém
- 1 Barebells Milkshake Vanilka (330 ml)
- 70 ml mlieka
- 1 balenie práškového vanilkového pudingu (40 g)
- 50 g bielej čokolády
- 30 g masla
na dokončenie
- 120 g horkej čokolády
- 1-2 PL kokosového oleja
- Mleté orechy premiešame s cukrom, soľou a vajíčkom - vznikne lepivejšie cesto.
- Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ním tvarujeme tenké a jemne zahnuté rožteky. Počas pečenia sa výrazne zväčšia, takže medzi nimi nechávame rozostupy.
- Rožteky pečieme 20 minút na 160 °C a necháme ich úplne vychladnúť.
- Medzitým mlieko, milkshake a puding poriadne rozmiešame a povaríme do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame bielu čokoládu a maslo. Puding na povrchu prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.
- Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme vychladeným pudingom a krúživým pohybom ho nanesieme na rožteky. Rožky necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
- Čokoládu roztopíme s kokosovým olejom, prelejeme ju do hlbšej misky a namáčame do nej rožky.
- Pred podávaním ich necháme krátko stuhnúť a skladujeme ich v uzavretej nádobe v chladničke.
Dobrú chuť!