Pudingové parížske rožky

Príprava 30 minút
Porcie 18
Kalórie 147

Ingrediencie

na cesto

  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli

na krém

  • 1 Barebells Milkshake Vanilka (330 ml)
  • 70 ml mlieka
  • 1 balenie práškového vanilkového pudingu (40 g)
  • 50 g bielej čokolády
  • 30 g masla

na dokončenie

  • 120 g horkej čokolády
  • 1-2 PL kokosového oleja

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.29 €
  1. Mleté orechy premiešame s cukrom, soľou a vajíčkom - vznikne lepivejšie cesto.
  2. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ním tvarujeme tenké a jemne zahnuté rožteky. Počas pečenia sa výrazne zväčšia, takže medzi nimi nechávame rozostupy.
  3. Rožteky pečieme 20 minút na 160 °C a necháme ich úplne vychladnúť.
  4. Medzitým mlieko, milkshake a puding poriadne rozmiešame a povaríme do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame bielu čokoládu a maslo. Puding na povrchu prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho vychladnúť.
  5. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme vychladeným pudingom a krúživým pohybom ho nanesieme na rožteky. Rožky necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
  6. Čokoládu roztopíme s kokosovým olejom, prelejeme ju do hlbšej misky a namáčame do nej rožky.
  7. Pred podávaním ich necháme krátko stuhnúť a skladujeme ich v uzavretej nádobe v chladničke.

Dobrú chuť!


Podobné recepty