Plnené ovocné guľky s Froosh krémom

Autor: Iva Kocová

Príprava 40 minút
Porcie 4
Kalórie /

Ingrediencie

  • 600g zemiakov
  • 200g hrubej alebo polohrubej múky
  • štipka soli
  • rastlinné maslo
  • džem
  • strúhanka (posypanie)
  • práškový cukor (posypanie)

Krém:

  • 1ks Froosh jahoda
  • 50 ml voda
  • 1 PL škrob
  • 1 PL chia semienka
  • 50 g ovocia (jahody/maliny)

Froosh smoothie Jahoda, banán a guava
250 ml

2.19 €
  1. Zemiaky v šupke umyjeme, dáme variť. Odstavíme, keď budú mäkké, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Potom zemiaky očistíme, nastrúhame alebo dôkladne popučíme, aby nezostali kúsky.
  3. Pridáme soľ a postupne pridávame múku (podľa potreby, radšej začať s menším množstvom), aby sa cesto dôkladne spojilo, cesto poriadne vymiesime, najlepšie rukou.
  4. Cesto by malo byť len mierne lepkavé. Pomúčime si plochu a vyvaľkáme cesto.
  5. Cesto rozrežeme na dostatočne veľké kúsky a do stredu na každý kúsok vložíme cca 1 PL džemu (aby sa vám dala dobre vytvarovať guľka časť musí byť dostatočne veľká).
  6. Podľa potreby dosypeme na dosku múku. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu a osolíme. Do vriacej vody vložíme guľky a varíme pokým sa nevyplavia na povrch. Hotové guľky vyberieme.
  7. Polejeme roztopeným maslom, pridáme opečenú strúhanku a práškový cukor.
  8. V menšom hrnci si zohrejeme Froosh šťavu, pridáme chia a nakrájané ovocie. Varíme pár minút, akonáhle je ovocie rozvarené pridáme rozmiešaný škrob s vodou a vlejeme k zmesi. Necháme prevrieť, odstavíme a hotovým krémom polejeme guľky.

Dobrú chuť!


Podobné recepty