Plnené ovocné guľky s Froosh krémom
Príprava
40 minút
Porcie
4
Kalórie
/
Ingrediencie
- 600g zemiakov
- 200g hrubej alebo polohrubej múky
- štipka soli
- rastlinné maslo
- džem
- strúhanka (posypanie)
- práškový cukor (posypanie)
Krém:
- 1ks Froosh jahoda
- 50 ml voda
- 1 PL škrob
- 1 PL chia semienka
- 50 g ovocia (jahody/maliny)
- Zemiaky v šupke umyjeme, dáme variť. Odstavíme, keď budú mäkké, scedíme a necháme vychladnúť.
- Potom zemiaky očistíme, nastrúhame alebo dôkladne popučíme, aby nezostali kúsky.
- Pridáme soľ a postupne pridávame múku (podľa potreby, radšej začať s menším množstvom), aby sa cesto dôkladne spojilo, cesto poriadne vymiesime, najlepšie rukou.
- Cesto by malo byť len mierne lepkavé. Pomúčime si plochu a vyvaľkáme cesto.
- Cesto rozrežeme na dostatočne veľké kúsky a do stredu na každý kúsok vložíme cca 1 PL džemu (aby sa vám dala dobre vytvarovať guľka časť musí byť dostatočne veľká).
- Podľa potreby dosypeme na dosku múku. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu a osolíme. Do vriacej vody vložíme guľky a varíme pokým sa nevyplavia na povrch. Hotové guľky vyberieme.
- Polejeme roztopeným maslom, pridáme opečenú strúhanku a práškový cukor.
- V menšom hrnci si zohrejeme Froosh šťavu, pridáme chia a nakrájané ovocie. Varíme pár minút, akonáhle je ovocie rozvarené pridáme rozmiešaný škrob s vodou a vlejeme k zmesi. Necháme prevrieť, odstavíme a hotovým krémom polejeme guľky.
Dobrú chuť!