Perníkový koláč
Príprava
60 minút
Porcie
20
Kalórie
150
Ingrediencie
Spodná vrstva
- 200g pomletých ovesných vločiek
- 5 vajec
- 1190g jablkovej detskej výživy bez cukru
- 30ml repkového oleja
- 25g kakaa
- 1 perníkový kypriaci prášok (alebo klasický kypriaci a perníkové korenie)
- 200ml čokoládového Barebells milkshaku
- 30g proteínu
- 2 pl slivkového džemu (môžete vynechať)
- 70g xylitol
- 40g čokokúskov alebo nasekanej čokolády
Stredná vrstva
- 200g slivkového džemu (ideálne bez pridaného cukru)
Vrchná vrstva: 1 puding horká čokoláda
- 1 puding horká čokoláda
- 500 ml mlieka
- 40g xylitolu
- bielka vyšľaháme
- žĺtka zmiešame s vločkami, proteínom, detskou výživou, kakaom, olejom, džemom, milkshakom a cukrom
- do cesta primiešame vyšľahané bielka
- primiešame kypriaci prášok do pečiva
- dáme do cca 20x30 cm formy na pečenie
- pečieme na 170 stupňov cca 35 minút
- po upečení a vychladnutí korpus prerežeme na polovicu a potrieme džemom
- na vrch dáme vychladnutý uvarený puding
Dobrú chuť!