Marinované tofu steaky
Príprava
30 minút
Porcie
1
Kalórie
/
Ingrediencie
- 1 balenie tofu
- Pečivo
- Fazuľové lusky (prípadne iná zelenina)
- Sal de Ibiza - GRANITO con HERBAS (podľa potreby – na lusky)
- Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI (podľa potreby – na lusky)
- Mleté čierne korenie (podľa potreby – na lusky)
- Olivový olej
Marináda
- 2 čl čierne korenie (čerstvo namleté)
- 1 čl Sal de Ibiza - GRANITO con HERBAS
- 1 čl Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
- ½ čl tymian (sušený alebo čerstvý)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- Olivový alebo rastlinný olej (podľa potreby)
- Tofu najprv osušíme od prebytočnej vody, rozrežeme na 2 časti a odložíme bokom.
- Vo väčšej miske si pripravíme marinádu.
- Pridáme dostatok olivového oleja, cesnak, čierne korenie, bylinky a soli a premiešame.
- Tofu steaky pridáme do marinády tak, aby boli ponorené a necháme odležať na 20 minút.
- Steaky pečieme na rozohriatom grile z každej strany po cca 2 a viac minút, pokým nebudú do zlatista upečené.
- Ako prílohu sme zvolili fazuľové lusky, ktoré taktiež pečieme na grile súčasne s tofu steakami.
- Lusky pečieme na olivovom oleji, dochutené soľou, čiernym korením a bylinkami.
Hotové tofu steaky podávame s fazuľovými luskami, čerstvými bylinkami a vašim obľúbeným pečivom či inou prílohou - napríklad pečenými zemiakmi v šupke.
Dobrú chuť!