Marinované tofu steaky

Autor: Iva Kocová

Príprava 30 minút
Porcie 1
Kalórie /

Ingrediencie

  • 1 balenie tofu
  • Pečivo
  • Fazuľové lusky (prípadne iná zelenina)
  • Sal de Ibiza - GRANITO con HERBAS (podľa potreby – na lusky)
  • Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI (podľa potreby – na lusky)
  • Mleté čierne korenie (podľa potreby – na lusky)
  • Olivový olej

Marináda

  • 2 čl čierne korenie (čerstvo namleté)
  • 1 čl Sal de Ibiza - GRANITO con HERBAS
  • 1 čl Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
  • ½ čl tymian (sušený alebo čerstvý)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Olivový alebo rastlinný olej (podľa potreby)

Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
150g

13.99 €
  1. Tofu najprv osušíme od prebytočnej vody, rozrežeme na 2 časti a odložíme bokom.
  2. Vo väčšej miske si pripravíme marinádu.
  3. Pridáme dostatok olivového oleja, cesnak, čierne korenie, bylinky a soli a premiešame.
  4. Tofu steaky pridáme do marinády tak, aby boli ponorené a necháme odležať na 20 minút.
  5. Steaky pečieme na rozohriatom grile z každej strany po cca 2 a viac minút, pokým nebudú do zlatista upečené.
  6. Ako prílohu sme zvolili fazuľové lusky, ktoré taktiež pečieme na grile súčasne s tofu steakami.
  7. Lusky pečieme na olivovom oleji, dochutené soľou, čiernym korením a bylinkami.
  8. Hotové tofu steaky podávame s fazuľovými luskami, čerstvými bylinkami a vašim obľúbeným pečivom či inou prílohou - napríklad pečenými zemiakmi v šupke.

Dobrú chuť!


Podobné recepty