Malinový strúhaný koláč
Príprava
50 minút
Porcie
9
Kalórie
243
Ingrediencie
na cesto
- 100 g špaldovej celozrnnej múky
- 80 g špaldovej hladkej múky
- 80 g masla
- 40 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 ČL kypriaceho prášku
na náplň
- 1 Barebells milkshkake malina
- 150 g smotanového syra
- 25 g vanilkového pudingového prášku
- 200 g malín
- Múky premiešame s cukrom a kypriacim práškom.
- Pridáme maslo nakrájané na plátky, vajíčko a ručne vypracujeme pevné a nelepivé cesto, ktoré dáme vychladiť na 30 minút do chladničky.
- Barebells milkshake premiešame s pudingovým práškom a povaríme ho do zhustnutia.
- Do ešte horúceho pudingu vmiešame smotanový syr a vymiešame dohladka.
- ¾ cesta nastrúhame na dno plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- Naň nalejeme náš pudingový krém, navrch naukladáme maliny a posypeme zvyšným nastrúhaným cestom.
- Koláč pečieme cca 35-40 minút pri teplote 180 °C do zozlátnutia. Pred podávaním ho necháme úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!