Banánovo-čokoládový koláč

Príprava 45 minút
Porcie 12
Kalórie 231

Ingrediencie

Na cesto

  • 150 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
  • 50 g masla + na vymastenie
  • 30 g trstinového cukru
  • 30 ml vody
  • 30 g bieleho jogurtu
  • štipka soli

Na banánovú vrstvu

  • 1 balenie banánového pudingu v prášku
  • 350 ml mlieka
  • 30 g trstinového cukru
  • 2 banány

Na čokoládovú vrstvu

  • 180 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy
  • 150 g horkej čokolády

Na dozdobenie

  • 1 Barebells Soft Bar - Banana Dream

Barebells Soft Bar – Banana Dream
55 g

2.19 €
  1. Najskôr sa pustíme do prípravy cesta – múku s cukrom a soľou premiešame, pridáme jogurt, vodu a studené maslo nakrájané na tenké plátky.
  2. Všetky ingrediencie ručne premiešame a vytvoríme hladké a nelepivé cesto, ktoré dáme nachvíľu odpočinúť do chladničky.
  3. Medzitým tuhú časť kokosového mlieka privedieme k varu, pridáme nalámanú čokoládu a za občasného miešania ju necháme rozpustiť. Hladký krém odstavíme z plameňa.
  4. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru tenkého kruhu. Cesto vložíme do vymastenej keramickej formy s priemerom 24 cm, kde ho uhladíme a zrežeme.
  5. Cesto popicháme vidličkou a pečieme ho pri teplote 180°C cca 25 minút.
  6. Na vychladnutý korpus naukladáme pozdĺžne prekrojené banány a zalejeme ich banánovým pudingom. Ten pripravíme premiešaním pudingového prášku s cukrom a mliekom a povarením do zhustnutia.
  7. Navrch nalejeme náš čokoládový krém, ktorý uhladíme a koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň zopár hodín.
  8. Banánovo-čokoládový koláč podávame dozdobený kúskami Barebells tyčinkami.

Dobrú chuť!


Podobné recepty