Banánovo-čokoládový koláč
Príprava
45 minút
Porcie
12
Kalórie
231
Ingrediencie
Na cesto
- 150 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
- 50 g masla + na vymastenie
- 30 g trstinového cukru
- 30 ml vody
- 30 g bieleho jogurtu
- štipka soli
Na banánovú vrstvu
- 1 balenie banánového pudingu v prášku
- 350 ml mlieka
- 30 g trstinového cukru
- 2 banány
Na čokoládovú vrstvu
- 180 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy
- 150 g horkej čokolády
Na dozdobenie
- 1 Barebells Soft Bar - Banana Dream
- Najskôr sa pustíme do prípravy cesta – múku s cukrom a soľou premiešame, pridáme jogurt, vodu a studené maslo nakrájané na tenké plátky.
- Všetky ingrediencie ručne premiešame a vytvoríme hladké a nelepivé cesto, ktoré dáme nachvíľu odpočinúť do chladničky.
- Medzitým tuhú časť kokosového mlieka privedieme k varu, pridáme nalámanú čokoládu a za občasného miešania ju necháme rozpustiť. Hladký krém odstavíme z plameňa.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru tenkého kruhu. Cesto vložíme do vymastenej keramickej formy s priemerom 24 cm, kde ho uhladíme a zrežeme.
- Cesto popicháme vidličkou a pečieme ho pri teplote 180°C cca 25 minút.
- Na vychladnutý korpus naukladáme pozdĺžne prekrojené banány a zalejeme ich banánovým pudingom. Ten pripravíme premiešaním pudingového prášku s cukrom a mliekom a povarením do zhustnutia.
- Navrch nalejeme náš čokoládový krém, ktorý uhladíme a koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň zopár hodín.
- Banánovo-čokoládový koláč podávame dozdobený kúskami Barebells tyčinkami.
Dobrú chuť!