O značke

Švédska značka SPROUD™ premieňa prírodnú silu žltého hrachu na chutnú alternatívu mlieka. Vďaka krémovej konzistencii a príjemnej chuti s prehľadom nahradia aj klasické mlieko v raňajkovej kaši či v penivom kapučíne.

Rastlinné mlieka SPROUD

Jedinečné rastlinné mlieka SPROUD prinášajú silu hrachovej bielkoviny v lahodnej, krémovej verzii, ktorá sa stane dokonalou alternatívou k živočíšnym mliekam.

Každý rastlinný produkt SPROUD má nízky obsah cukru, obsahuje nutrične vyvážený hrachový proteín zo žltého hrachu a v porovnaní s inými rastlinnými alternatívami je trvalo udržateľný. SPROUD aktuálne patrí medzi najudržateľnejšie alternatívy mlieka.

 

UDRŽATEĽNOSŤ AKO ZÁKLAD

Výrobu potravín je potrebné zmeniť, aby sa dosiahli ciele Parížskej dohody o zmene klímy.

Udržateľnosť je súčasťou DNA spoločnosti SPROUD. Najnižšia uhlíková stopa v kategórií rastlinných mliek, nízka spotreba vody a viazanie dusíka do pôdy.

 

PROCES VÝROBY

Náš krásny žltý hrach, ktorý je bohatý na bielkoviny a vlákninu, pestujú a zbierajú v neskorých štádiách leta farmári vo Francúzsku a Kanade.
Keď je hrach zrelý, zozbiera sa a pripraví na prepravu. Hrach sa potom prepraví do plniarenských závodov. Pre Európu je to Švédske mesto Tingsryd.
Najprv sa hrach vysuší a odstráni sa z neho vonkajšia šupka. Potom sa transportuje do našich spracovateľských závodov, kde extrahujeme bielkoviny, škrob a vlákninu, ktoré sa potom melú na extra jemný prášok bohatý na bielkoviny.
Tento proces využíva asi o 10 % menej vody ako voda potrebná pre mandle a menej pôdy ako ovos alebo sója, vďaka čomu je hrach oveľa udržateľnejšou zložkou.
V závislosti od variantu SPROUD sa pridávajú rôzne prísady vrátane vody, vápnika, vitamínov, ovseného oleja a agávového sirupu, ktoré tvoria náš výsledný produkt.
Hrach je pripravený na premenu na našu lahodnú rastlinnú alternatívu mlieka. Náš tím kontroly kvality v spoločnosti SPROUD skontroluje receptúru pred jej zabalením do udržateľných a ekologických kartónov.
SPROUD je balený, prepravovaný a dodávaný pri izbovej teplote v aseptickom balení Tetra Pak.
Nie je potrebné skladovanie v chladničke a vďaka našej 365-dňovej trvanlivosti si skutočne myslíme, že produkty SPROUD sú to pravé ako ochrániť našu prírodu.

Sledujte značku

Otázky a odpovede

Z čoho je Sproud vyrobený?
Sproud je vyrobený z hrachového proteínu zo sušeného žltého hrášku. Sproud sa vyrába vo Švédsku z vysoko kvalitného hrachu z EÚ.
Je Sproud bez alergénov?
ÁNO! Používame bezlepkový ovsený olej bez avenínu - čo zvyčajne spôsobuje citlivosť a alergie pri konzumácii ovsa. To znamená, že naše výrobky sú v súlade s legislatívou EÚ a USA bez alergénov.
Prečo používame agáve ako sladidlo?
Agáve má nízky glykemický index a vyšší pocit sladkosti. Agáve používame kvôli dobrej chuti a tiež preto, že nám pomáha udržať nízky obsah cukru. Agáve je bohaté na fruktózu, ale nezvyšuje hladinu cukru. Sproud v skutočnosti obsahuje o 32% menej fruktózy ako ovsené mlieko. Ak porovnáte hladiny fruktózy - Sproud má 1,55 g/100 g, zatiaľ čo ovsené mlieko má asi 2,25 g/100 g.
Ako chutí Sproud ml*eko?
NAOZAJ DOBRE. Ak mám byť úprimný - má veľmi dobrú a neutrálnu chuť. Mnoho ľudí hovorí, že je to najbližšie k mliečnemu mlieku. Neboj sa, - ani to nechutí ako hrach.

Ambasádori


v E-shope

Sproud Unsweetened - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €

Sproud Barista - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €

Sproud Original - rastlinná alternatíva mlieka
1000 ml

2.99 €