Mini vegánske čokoládové cheesecaky

Príprava 30 minút
Porcie 12
Kalórie 245

Ingrediencie

Na korpus:

  • 100 g vykôstkovaných datlí
  • 100 g kešu orechov/mandlí
  • 50 g ovsených vločiek
  • 30 ml vody (prípadne podľa potreby)

Na krém:

  • 200 g kešu orechov
  • 100 g kokosového mlieka z konzervy (tuhá časť)
  • 40 ml kokosového mlieka (tekutá časť)
  • 10 g kakaa
  • 70 ml javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na dozdobenie:

  • Čerstvé maliny
  • Strúhaná čokoláda
  • Barebells Vegan Protein Chocolate Dough

Barebells Vegan Protein Chocolate Dough
55 g

2.19 €
  1. Deň pred prípravou vložíme konzervu kokosového mlieka do chladničky a kešu orechy namočíme do studenej vody aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc).
  2. Na druhý deň si pripravíme korpus, rozmixovaním mäkkých datlí (ak nie sú mäkké, namočíme ich na 10 minút do teplej vody), ovsených vločiek, mandlí/kešu a vody. Mala by vzniknúť kompaktná a mierne lepivá zmes - ak by bola zmes málo lepivá, prilejeme viac vody.
  3. Vzniknutú zmes vtlačíme na dno (ideálne) silikónových muffinových košíčkov.
  4. Krém pripravíme rozmixovaním namočených a prepláchnutých kešu orieškov, tuhej a tekutej časti kokosového mlieka z chladničky, kakaa, javorového sirupu a vanilkového extraktu
  5. Hladký krém nalejeme na pripravené korpusy do muffinových košíčkov a mini cheesecakes necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 2 hodiny.
  6. Mini cheesecakes môžeme podávať rovno z mrazničky, prípadne ich môžeme nechať 5-10 minút povoliť. Podávame ich dozdobené malinami, nastrúhanou čokoládou a kúskami Barebells tyčinky.

Dobrú chuť!


Podobné recepty