Tekvicové cupcakes so škoricovým krémom

INGREDIENCIE:

Na cesto:
120 g celozrnnej špaldovej múky
40 g trstinového cukru
20 g vanilkového proteínu
1 vajíčko
100 g tekvicového pyré
20 ml olivového oleja
120 ml mlieka
1 ČL škorice
1 ČL perníkového korenia
1 ČL kypriaceho prášku

Na krém:
100 g jemného odtučneného tvarohu
100 g ricotty
1 ČL škorice
Sladidlo podľa chuti (ak chceme aby krém pekne držal, nepoužívame tekuté sladidlo)
+ Barebells tyčinka

POSTUP:

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a cestom naplníme silikónové formičky/papierové košíčky na muffiny do cca troch štvrtín. Pečieme ich približne 20 minút pri teplote 180°C a po upečení ich necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Ricottu a tvaroh rozmiešame, pridáme škoricu a dosladíme podľa chuti. Vychladnuté cupcakes zdobíme pripraveným krémom buď zdobiacou pištoľou, alebo krém len natrieme v hrubej vrstve na každý cupcake. Každý cupcake dozdobíme kúskom Barebells tyčinky a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 cupcake, z celkového množstva ich vyjde 9
Kalórie: 147
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 4 g

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

Simona Malková

SPÄŤ NA BAREBELLS