Santa´s hat

Výborný kokosovo vanilkový cheesecake v tvare Santovej čiapky. :) Vynikajúci a chutný koláčik, ktorý si môžete pripraviť na viac spôsobov. Môžete ho upiecť v kruhovitej forme a vyrezať kruhy, kde okrajové časti využijete do dezertu v pohárikoch, prípadne v štvorcovej forme a koláčik nakrájať na kocky, čím využijete každý kúsok. Vďaka jahode a šľahačke vytvoríte pravý vianočný koláčik.

INGREDIENCIE:

Korpus:
– 50g pomletých ovsených vločiek
– 20g strúhaného kokosu
– 30g čokoládového proteínu (alebo pudingového prášku)
– 1 vajce
– 100ml Barebells milkshaku
– 10g kakaa
– Sladidlo, aké preferujete (flavdrops, brezový cukor, erytritol)

Vrchná časť:
– 2 nízkotučné tvarohy
– 40g vanilkového proteínu (môžete vynechať, ak nemáte)
– 2 vajcia
– 25g strúhaný kokos
– 100ml vanilkového Barebells milkshaku
– Sladidlo, aké preferujete (flavdrops, brezový cukor, erytritol)

Ozdoby:
– Šľahačka, jahody

POSTUP:

– Pomelieme si ovsené vločky a zmiešame s ostatnými surovinami na korpus, dáme do cca 20 cm formy na pečenie (aj s papierom na pečenie) a pečieme približne 10 minút

– Zmiešame všetky suroviny na vrchnú časť, a nalejeme na predpečený korpus, pečieme ešte cca ďalších 30- 40 minút (stred sa ešte môže mierne triasť, prípadne sa lesknúť, on ešte stuhne po vychladnutí)

– Necháme ho vychladnúť pri otvorených dvierkach v rúre, potom pri izbovej teplote a až potom v chladničke – aby nepopukal

– Z upečeného cheesecaku som vykrajovátkom na linecké koláčiky vykrojila kruhovité “čiapočky”. Avšak vznikne veľa “odpadu”, ktorého je škoda. Dá sa navrstviť do ozdobných pohárov, ak však chcete využiť každý kúsok koláčiku, odporúčam ho piecť v štvorcovej forme a nakrájať ho na pravidelné kocky.

– Ozdobíme šľahačkou a jahodou, prípadne práškovým cukrom na efekt “snehu”

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

barebells-kolac

ANDREA ŠÍROVÁ

SPÄŤ NA BAREBELLS