Perníkový cheesecake

INGREDIENCIE:

na korpus:
30 g mandľovej múky
30 g ovsenej múky
10 g trstinového cukru
40 g masla
½ ČL perníkového korenia

Na krém:
2 vajíčka
250 g nízkotučného jemného tvarohu
250 g polotučného jemného tvarohu
150 g ricotty
100 g trstinového cukru
1 kopcovitá ČL perníkového korenia

Na ozdobenie:
1 Barebells tyčinka
Rozmixované perníčky (voliteľné)

POSTUP:

Ovsenú a mandľovú múku zmiešame s cukrom, perníkovým korením a roztopeným, čiastočne vychladnutým maslom. Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a na jej dno vtlačíme mandľovo-ovsenú zmes. Vo väčšej miske vymiešame tvarohy s ricottou dohladka. Postupne zašľaháme obe vajíčka a cukor. Približne tretinu krému nalejeme na korpus a do zvyšného krému vmiešame perníkové korenie. Teraz do tortovej formy nalejeme aj zvyšný krém a opačným koncom lyžice môžeme krém jemne premiešať – docielime tak mramorového efektu. Cheesecake pečieme pri teplote 170°C približne 50 minút. Do rúry dáme spolu s cheesecakom aj menší plech s vodu – vyparovanie vody zabezpečí, aby sa cheesecake piekol rovnomerne. Po dopečení (v strede sa môže cheesecake jemne triasť) ho necháme ešte aspoň 20 minút v pootvorenej rúre. Následne ho necháme ešte schladnúť na kuchynskej linke a na noc ho odložíme vychladiť do chladničky. Na druhý deň ho ozdobíme nakrájanou Barebells tyčinkou, rozomletými perníčkami a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, cheesecake rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 188
Bielkoviny:11g
Sacharidy:16g
Tuky: 9 g

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

Simona Malková

SPÄŤ NA BAREBELLS