Perníkový cheesecake

Príprava 90 minút
Porcie 10
Kalórie 188

Ingrediencie

Na korpus:

  • 30 g mandľovej múky
  • 30 g ovsenej múky
  • 10 g trstinového cukru
  • 40 g masla
  • ½ ČL perníkového korenia

Na krém:

  • 2 vajíčka
  • 250 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 250 g polotučného jemného tvarohu
  • 150 g ricotty
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 kopcovitá ČL perníkového korenia

Na ozdobenie:

  • 1 Barebells tyčinka White Chocolate Almond
  • Rozmixované perníčky (voliteľné)

Barebells Protein Bar Biela čokoláda a mandle
55 g

2.19 €
  1. Ovsenú a mandľovú múku zmiešame s cukrom, perníkovým korením a roztopeným, čiastočne vychladnutým maslom.
  2. Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a na jej dno vtlačíme mandľovo-ovsenú zmes.
  3. Vo väčšej miske vymiešame tvarohy s ricottou dohladka a postupne zašľaháme obe vajíčka a cukor.
  4. Približne tretinu krému nalejeme na korpus a do zvyšného krému vmiešame perníkové korenie.
  5. Do tortovej formy nalejeme aj zvyšný krém a opačným koncom lyžice môžeme krém jemne premiešať – docielime tak mramorového efektu.
  6. Cheesecake pečieme pri teplote 170°C približne 50 minút. Do rúry dáme spolu s cheesecakom aj menší plech s vodu – vyparovanie vody zabezpečí, aby sa cheesecake piekol rovnomerne. Po dopečení (v strede sa môže cheesecake jemne triasť) ho necháme ešte aspoň 20 minút v pootvorenej rúre.
  7. Následne ho necháme ešte schladnúť na kuchynskej linke a na noc ho odložíme vychladiť do chladničky.
  8. Na druhý deň ho ozdobíme nakrájanou Barebells tyčinkou, rozomletými perníčkami a môžeme podávať.

Dobrú chuť!