Milionárske rezy

INGREDIENCIE:

na korpus:

30 g kokosovej múky
70 g ovsenej múky
25 g vanilkového proteínu
40 g masla
50 g medu

na karamel:

120 g kokosového mlieka (tuhá časť z konzervy)
60 g trstinového cukru
50 g kešu masla
1 Barebells tyčinka

na čokoládovú vrstvu:

100 g čokolády na varenie
120 g kokosového mlieka (tuhá časť z konzervy)

POSTUP:

Deň pred prípravou koláčiku dáme konzervu kokosového mlieka do chladničky (oddelí sa nám tuhá a tekutá zložka). Na druhý deň si najskôr pripravíme korpus, zmiešaním kokosovej a ovsenej múky, proteínu, medu a roztopeného masla. Vzniknuté cesto vtlačíme do plechu s rozmerom 20×20 cm, vystlaného papierom na pečenie. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 6-8 minút dozlatista. Následne sa pustíme do prípravy karamelu. Tuhú časť kokosového mlieka a cukor za stáleho miešania roztopíme v menšom hrnci. Keď je zmes jednotná, karamel odstavíme z plameňa a vmiešame doň kešu maslo. Na čiastočne vychladnutý korpus rozložíme Barebells tyčinku nakrájanú na tenké kúsky. Navrch nalejeme z časti vychladnutý karamel a rovnomerne ho rozotrieme. Koláč následne odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu. Na prípravu čokoládovej vrstvy necháme zovrieť tuhú časť kokosového mlieka a zalejeme ním na kúsky nalámanú čokoládu. Necháme ju cca 2 minútky rozpustiť a potom ju vymiešame dohladka. Čokoládový krém nalejeme na stuhnutú karamelovú vrstvu a koláč necháme opäť stuhnúť v chladničke, ideálne aspoň 3-4 hodiny. Následne ho nakrájame na kocky a podávame.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, celú koláč nakrájame na 16 kúskov

Kalórie: 158
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 10 g

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

Simona Malková

SPÄŤ NA BAREBELLS