Lemon Curd Pie

INGREDIENCIE:

Cesto
150 g špaldovej múky
35 g trstinového cukru/xylitu
60 g masla
25 ml ľadovej vody
Štipka soli

Lemon Curd
1 Barebells tyčinka Lemon Curd
4 žĺtka
100 ml citrónovej šťavy (cca 3 citróny)
80 g medu
20 g kukuričného škrobu
100 ml vody
25 g masla

Sneh
4 bielky
60 g trstinového cukru/xylitu
Štipka soli

POSTUP:

Najskôr si pripravíme cesto. Špaldovú múku zmiešame s cukrom, soľou a následne pridáme maslo izbovej teploty nakrájané na malé kocky. Rukou spracujeme sypké cesto, ku ktorému postupne po lyžičkách prilievame vodu a rukou vypracujeme tuhšie nelepivé cesto. V chladničke ho necháme vychladiť 30 minút. Následne ho rozvaľkáme do tvaru kruhu a prenesieme do vymastenej koláčovej formy (priemer 26 cm). Vo forme ho ešte upravíme do pekného tvaru, boky cesta jemne utlačíme. Dáme ho predpiecť na približne 15 minút pri teplote 180°C.

Medzitým si pripravíme lemon curd. Citrónovú šťavu zmiešame s vodou a medom a v tejto tekutine rozmiešame škrob. Za stáleho miešania všetko spolu povaríme do zhustnutia na nízkom plameni. Žĺtka oddelíme od bielkov, bielky odložíme na neskôr a žĺtky rozšľaháme. Pridáme do nich 1-2 lyžice horúceho citrónového krému a okamžite zamiešame. Následne žĺtkovú zmes po častiach vmiešame do citrónového krému a za stáleho miešania všetko povaríme do zhustnutia na najnižšom plameni. Po odstavení z plameňa do krému vmiešame maslo. Na ešte teplé predpečené cesto naukladáme nakrájanú Barebells tyčinku a na ňu rozotrieme pripravený lemon curd. Bielky šľaháme so štipkou soli a cukrom do veľmi tuhého snehu až dokým sa cukor nerozpustí. Sneh rozotrieme na horúci lemon curd a pomocou lyžice vytvoríme na snehu zaujímavé vzory. Koláč pečieme do zozlátnutia bielkového snehu (približne 10 minút) pri teplote 180°C. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 253
Bielkoviny: 9 g
Tuky: 12 g
Sacharidy: 32 g

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

Simona Malková

SPÄŤ NA BAREBELLS