Jablkový koláč s Power Cashew maslom na francúzsky spôsob

Inšpirácia na tento rýchly a lahodný koláč vznikla pozeraním nášho obľubeného gastro showmana Jamieho Olivera.

On dokonca robí tento koláč na panvici, keďže sa používa len tenučká vrstva cesta. Primárny zážitok chuti a výživovú hodnotu tvoria jablká a POWER ghee, škorica a nové kešu maslo, ktoré dodáva špecifickú bodku na záver.

Každopádne ako nás poznáte, tak recepty vždy vylaďujeme a prispôsobujeme tak, že eliminujeme primárne lepok, ale aj laktózu a kazeín ako najkritickejšie látky, ktoré väčšine ľuďom nerobia dobre. Ak je však pre vás náročné kombinovať bezlepkové múky, tak uz keď s lepkom a klasickejšie, tak odporúčame Bio kamutovú hladkú múku, ako najlepšiu alternatívu .

Cesto:

1 a 3/4 šálky mandľovej múky
1/4 šálky tapiokovej múky
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky prášku na pečenie
1 PL kokosovej múky
2 PL medu
5 PL Power Ghee BIO 410 ml
1 celé vajce

Tart:

6 malých jabĺk, najlepšie domácich
1/2 lyžičky Power Cinnamon BIO 50 g
1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
2 PL medu
2 PL roztopeného Power Ghee BIO 410 ml

Krém:

1 PL domáceho nesladeného marhuľového džemu
2 PL kešu masla Power Cashew BIO alebo Upgraded 330 g

POSTUP:

  1. Pomiešajte dokopy všetky suché suroviny a pridajte kokosový olej, Power Ghee, vajce a 2 lyžice medu. Zapojte vlastné ruky, kým sa všetky suroviny neprepoja do gule cesta. Cesto potom zabaľte do fólie a umiestnite na 30 min. chladničky.
  2. Predhrejte rúru na 180°C.
  3. Zatiaľ si ošúpeme jablká a nakrájame na tenké plátky. Môžeme ich umiestňovať do misky s vodou, aby nám nezhnedli. Formu na tart si vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a rovnomerne rukami roztlačíme po dne formy.
  4. My sme použili formu s priemerom 30 cm.
  5. 2 lyžice medu roztopíme s citrónovou šťavou a škoricou. Polovicu šťavy rozotrieme štetcom na pripravené cesto, druhú polovicu si odložíme. Plátky jabĺk pokladáme na cesto. Roztopíme 2 PL Power Ghee a polejeme jablká. Potom ich ešte štetcom potrieme zvyšnou zmesou medu, citrónu a škorice.
  6. Pečieme koláč po dobu 30-40 minút, alebo kým je cesto do zlatova.
  7. Polievkovú lyžicu domáceho marhuľového džemu roztopíme a natrieme na vrch jabĺk na koláči. Následne koláč polejeme BIO kešu maslom Power Cashew od Powerlogy.
SPÄŤ NA POWERLOGY