Jablkovo-pudingový koláč

INGREDIENCIE:

na cesto:
180 g hladkej špaldovej múky
30 g trstinového cukru
70 g masla
4 lyžice studenej vody

na pudingovú vrstvu:
1 vanilkový @barebellsslovakia milkshake (nahradíte 330 ml mlieka a cca 2 PL trstinového cukru)
25 g vanilkového pudingového prášku

na jablkovú vrstvu:
2-3 väčšie jablká
1/4 ČL škorice
10-20 g trstinového cukru

POSTUP:

Múku zmiešame s cukrom a postupne zapracujeme maslo izbovej teploty, nakrájané na menšie kocky. Ďalej prilejeme vodu a z cesta vypracujeme hladké a jemne mastné cesto. Ja som robila cesto v kuchynskom robote – zo začiatku bolo veľmi drobivé tak sa nezľaknite a nepridávajte hneď ďalšiu vodu. Na doske ho rozvaľkáme do tenkého kruhu (silikónovú podložku som ani nepotrebovala pomúčiť) a preložíme ho do vymastenej koláčovej formy (priemer 26 cm). Ďalej si uvaríme puding – milkshake/vodu s cukrom dobre zmiešame s pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia. Necháme ho trošku vychladnúť a natrieme ho na pripravené cesto. Jablká nakrájame na tenké mesiačiky a (kľudne aj v dvoch-troch vrstvách) ich naukladáme na puding. Posypeme ich škoricou, trochou cukru a koláč pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 minút. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

DOBRÚ CHUŤ VÁM ŽELÁ!

Simona Malková

SPÄŤ NA BAREBELLS